Skrevet af Daniel Meier, Solutionsurfers

Da jeg for nylig besøgte min nabo, lagde jeg mærke til et papir som lå på bordet. En lille lap hvor der stod: ”Afsløret!”
Jeg spurgte min nabo hvad det betød, og hun kaldte på sin datter Lia som forklarede, at dette var en ”nøgle” (sådan hed de små sedler) som blev brugt i datterens tredje klasse.

Lia vendte sedlen om og viste et barns håndskrift: ”…da du hjalp Beatrice med at klæde sig om til gymnastik.”

Lia fortalte mig, at børnene i klassen giver hinanden ”nøgler,” og at læreren også er med til at give dem. Hver gang du gør noget for en anden, kan det være det bliver bemærket, og så får du sådan en seddel som fortæller hvad de har bemærket. Lia fortalte stolt, at hun allerede havde fået 12 ”nøgler”!

Mit løsningsfokuserede hjerte begyndte øjeblikkeligt at banke hurtigere. Her bliver børnene ikke bare opmuntret til at hjælpe hinanden, men også til at lægge mærke til, når de andre gør det. Gennem det, bliver deres færdigheder og ressourcer bemærket og anerkendt.

For mig er det et helt centralt omdrejningspunkt i coaching: At lægge mærke til og påpege færdigheder og ressourcer hos en klient, som en effektiv metode til at skabe fremskridt.

Og det er ikke kun for coaches. Det hjælper i høj grad også ledere til at have en (blandt medarbejdere ofte savnet) anerkendende tilgang.

Fordelen er tydelig: Det styrker den gode relation blandt kolleger, medarbejdere og i teams i en ellers stram resultatorienteret hverdag.

 

The Language of Change

På konferencen fremtiden:live viser Daniel hvordan små forandringer kan skabe stor effekt ved at bruge det vigtigste redskab vi har: Sproget.

Du bliver introduceret til enkle og effektive måder at føre samtaler på, som kan understøtte ønskede forandringer og fremme udvikling, både for den enkelte men også for teams og blandt (leder)kolleger.

Læs mere her: fremtidenlive.dk/Dani

Daniel Meier

Daniel Meier

Medstifter og ejer af Solutionsurfers

Daniel Meier er grundlægger og daglig leder af Solutionsurfers – et globalt løsningsfokuseret coachuddannelsesinstitut.

Læs mere.